середа, 3 лютого 2021 р.

Із циклу онлайн – ознайомлень «Книжкові новинки»

Фонд читальної зали філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка поповнився книжковими новинками, які надійшли від Українського інституту книги в рамках програми "Поповнення бібліотечних фондів".

Сьогодні пропонуємо  вашій увазі книги, які стануть у нагоді вчителям, вихователям і батькам.

Брембаті Ф. Специфічні розлади розвитку дитини та процес навчання. Практичні рекомендації для батьків і педагогів/ Ф.Брембвті, Р.Доніні. – Харків: Видавництво «Ранок»; ВГ «Кенгуру», 2019. – 160 с.

Ця книжка, авторами якої є відомі зарубіжні спеціалісти, призначена для батьків і вчителів, які дбають про підтримку дітей із труднощами у виконанні домашніх завдань. Автори надають елементарні звання про учнів зі специфічними розладами шкільних навичок, аналізують процес оцінювання їхніх навичок виконання домашніх завдань і підкреслюють важливість постійної співпраці школи і дому з використанням практичного інструменту, що визначає стратегії втручання для кожного учня: індивідуального плану навчання.

 

Брювер Дж.  Залежний розум. Сигарета, смартфон, токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати/ Джадсон Брювер; пер. з   англ. Ю. Гірича. – Х.: Віват, 2018. – 288 с.

Наші залежності керують нашим життям — чи то йдеться про нав’язливе бажання постійно перевіряти оновлення в соцмережах, чи про паління, зловживання алкоголем тощо. Чому ж шкідливі звички так важко подолати? Як їх виявити, установити причину та, найголовніше, позбутися назавжди? Автор на цікавих експериментах і дотепних прикладах пояснює складні психологічні процеси. Завдяки цим знанням ви зможете сконструювати власний «компас усвідомленості», який не дозволить залежностям скеровувати вас у протилежний бік від щастя.

 

Гендс П. (ред.) Collins: як говорити англійською. Розбираємося з нюансами слововжитку/ Під ред. П. Гендс, К.Вайлд, С.Андерсон, Е.Волтер; пер. з англ.  Ю.Петіка та О.Петіка під наук. ред. В.Назаренко. – К.: Вид. група КМ – БУКС, 2020. – 408 с.

Переклад видання від всесвітньовідомого видавництва Collins має на меті допомогти студентам будь – якого віку правильно використовувати окремі слова та вирази задля найточнішої передачі сенсу сказаного. Книгу побудовано у форматі словника, в якому статті впорядковано за алфавітом. Окрім цього, у книзі подано короткий довідник з граматики, спеціально адаптований до потреб українського читача.

 

Кілбі Е. Розблоковане батьківство. Як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформаційних технологій/ Елізабет Кілбі; пер. з англ. Р.Ладохіної. – К.: Вид. група КМ – БУКС, 2019. – 248 с.

В останнє десятиліття комп’ютери перетворилися на невід’ємну частину повсякденного життя, заполонивши не лише заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасні дітлахи практично від народження починають користуватися досягненнями новітніх технологій — комп’ютерами, планшетами, айфонами тощо. Однак як це може позначитися на їхньому здоров’ї та розвитку? На які небезпеки наражає? А чи дає використання комп’ютерів якісь переваги дітям дошкільного та раннього шкільного віку? Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши розумну і дуже корисну книжку британського психолога, доктора наук Елізабет Кілбі. Автор висвітлює тему не лише як досвідчений фахівець, а й як мати трьох дітей, яка добре знає, про що говорить.

 

Орзел Ч. Сніданок з Енштейном. Екзотична фізика у повсякденному/ Чед Орзел; пер. з англ. К. Булкіна. – К.: Вид. група КМ – БУКС, 2020. – 384 с.

Уявіть собі звичний ранок — ви прокидаєтеся від дзвінка будильника, заварюєте собі філіжанку запашної кави, підсмажуєте хрумкий тост, гортаєте стрічку новин на смартфоні... А чи підозрюєте ви, що просте, повсякденне існування усіх цих речей — будильника, тостера, запаху кави, смартфона і навіть твердої поверхні кухонного стола — залежить від найхимерніших і найдивовижніших законів, які визначають взаємодії фундаментальних частинок на квантовому рівні?Фізик та популяризатор науки Чед Орзел простою мовою ви-кладає найскладніші речі, над розплутуванням і поясненням яких працювали найвидатніші генії ХХ століття — і показує, як найбільш екзотичні квантові взаємодії пронизують наше життя на повсякденному рівні.

 

Петрановська Л. Якщо з дитиною складно/ Людмила Петрановська; худ. А.Селіванов; пер. з рос. О.Рибки. – Х.: Віват, 2020. – 160 с.

Нова книжка відомої сімейної психологині, авторки бестселерів «Що робити, коли...» і «Таємна опора…» відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей. Дуже часто виявляється, що саме незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай. Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть. Експертка у сфері виховання допоможе знайти з дитиною спільну мову, розв’язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та віднайти розуміння й мир у сім’ї.

 

Райшер Е. Супербатьки/ пер. з англ. Т. Заволоко. – К.: Видавнича група КМ – БУКС, 2020.- 208 с.

«Супербатьки» — повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил. У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження, припинення дії, винагорода, тренування емоцій. Загалом мета цього видання — допомогти вам створити сімейне життя своєї мрії. Для сучасних батьків, які постійно прагнуть до самовдосконалення.

 

Остапів Л. Малюк та бюджет. Як українським батькам виховати фінансово успішних дітей/ Любомир Остапів. – К.: Yakaboo Publishing, 2020. – 224 с.

Коли розпочинати розмовляти з дітьми про гроші? Як краще давати кишенькові гроші? Як пояснити, що таке сімейний бюджет? Скільки і куди потрібно відкладати для якісної освіти? Як виховати свою дитину фінансово успішною? У цій книжці зібрано головне з досвіду провідних західних фахівців, а також із десятків статей щодо фінансової грамотності. Автор наводить адаптовані ігрові вправи та історії, якими можуть скористатися українські батьки. «Малюк та Бюджет» – це огляд семінарів, курсів, книжок, мультиків, фільмів, історій на тему дитячих фінансів і підприємництва. Це розмови з українськими батьками різного достатку, яких об’єднав позитивний досвід у навчанні власних дітей і готовність його оприлюднити. Якщо батьки володітимуть цією інформацією, то діти навчаться розумно управляти своїми грошима протягом усього життя.

 

Тихонова К.С. Труднощі навчання: дислексія, дисграфія, диспраксія, дискалькулія/ Тихонова К.С. – Х.: Ранок, 2020. – 152 с.

У виданні надається огляд сучасної літератури, зокрема зарубіжної, що присвячена проблемам навчання дітей із дислексією, дисграфією і дискалькулією. Видання містить головні діагностичні ознаки і пропонує підходи та сучасні методики, що їх можуть використовувати вчителі і батьки для допомоги дітям зі специфічними труднощами в навчанні. Книга буде корисна батькам, учителям, асистентам учителів і фахівцям в галузі корекційної педагогіки, особливо в контексті інклюзивного навчання.

 

Ярмола Н.А. Діти дощу. Діти з розладом аутистичного спектра/ Н.А. Ярмола. – Х.: Видавництво «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020. – 32 с.

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей з розладами аутистичного спектра. Автори надають важливу інформацію про аутизм, розповідають про особливості розвитку дитини з РАС, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання. 

 За цікавими книжками то новими знаннями чекаємо на вас в читальному залі філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М.Івасюка за адресою вул.. Головна, 14.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар