понеділок, 1 лютого 2021 р.

Народознавча виставка "Сім'я та родина: обрядовість українців."

 

Українська родина, яка тісно пов'язана з родом, в багатьох місцевостях України в середині ХІХ ст. складалася в основному з трьох поколінь: батьків, одружених і неодружених дітей. Одружені діти створювали свою сім'ю, або залишались жити з батьками, або переходили у власну хату з окремим земельним наділом.

 Українська родина  засновувалася на народному весіллі та церковному шлюбі.

Розлучень у минулому було мало, оскільки подружжя давало присягу на вірність, і відтоді на сторожі сім' ї ставали, окрім закону, ще й громадська думка та звичаї.

 Однією з особливостей української родини порівняно з іншими народами було становище жінки, рівноправне з чоловіком; хоч батько вважався главою родини.

 Життя української родини знайшло своє яскраве відображення в усіх жанрах народної творчості, та чи не найбільше в родинно - побутових піснях.

 Відділ абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М. Івасюка  пропонує користувачам бібліотеки народознавчу виставку " Сімя та родина: обрядовість українців."

На ній представлена література, яка познайомить широке коло читачів з родинною обрядовістю українців, звичаями та традиціями і зокрема на Буковині.

Цікавими для користувачів будуть рекомендації української кухні, та поради, як створити українські обереги своїми руками.

Народознавча  виставка представлена для широкого кола користувачів.




 


Немає коментарів:

Дописати коментар