пʼятниця, 5 лютого 2021 р.

День інформації « Ціна незнання закону: погляд на проблему»


З метою запобігання злочинності серед неповнолітніх у відділі абонемента ФОЮ  5 лютого відбувся День інформації «Ціна незнання закону: погляд на проблему».

Обов'язок кожного громадянина України - неухильно додержуватися Конституції України та законів України. Цей обов'язок закріплений в частині 1 статті 68 Конституції України. Обов'язок додержання законів передбачає і обов'язок їх знання. Тому закони повинен знати кожний. З цього положення і випливає загальновідома формула: незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності, яка і міститься в частині 2 статті 68 Конституції України.

 Розпочався захід переглядом документального фільму «Діти за гратами», люб’язно наданим ДУ «Центр пробації» в Чернівецькій області. Фільм присвячений неповнолітнім особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі та які відбувають його у спеціальних виховних установах. Старшокласники ліцею № 3 медичного профілю активно долучилися до обговорення гострих ситуацій і питань, які були висвітлені у фільмі.

 Інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області  старший лейтенант поліції Тетяна Бєлокуренко прокоментувала думки, висловлені учнями та розповіла про адміністративну, цивільно-правову (матеріальну) та кримінальну відповідальність  неповнолітніх  за заподіяну шкоду чи скоєне правопорушення. Кожен учасник заходу отримав з рук гості заходу пам’ятку з телефонами гарячих ліній з протидії насильству.

 Керівник ШСАП Ірина Хліповська запропонувала присутнім матеріали тематичної виставки «Молодь і право».









Немає коментарів:

Дописати коментар