середа, 17 лютого 2021 р.

Відеоурок "Чи потрібний шлюб: переконай мене"

 

В рамках тижня християнської етики та моралі пропонуємо вам до перегляду відео урок «Чи потрібний шлюб: переконай мене».

Одруження – одна з найвизначніших подій в житті людини. Воно символізує народження сім’ї та нового етапу в житті – життя подружнього. В народі нерідко говорять, що шлюби укладаються на небесах. І відбувається це в ту мить, коли серця людей поєднуються під час обряду вінчання. У більшості людей рано чи пізно виникає потреба офіційно узаконити шлюб зі своєю другою половинкою.

Сьогодні майже ніде   не вчать як створити   сім’ю. Що говорить церква про  інститут шлюбу та його збереження ? Як відноситись до поширення сьогоднішніх думок про допустимість громадянських та одностатевих шлюбів?

Ось думка Голови Місії Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї митрополита Ровеньківського та Свердловського Пантелеімона.

 Для християн шлюб не просто юридичний договір, засіб продовження роду і задоволення тимчасових природних потреб, але, за словом святителя Іоанна Златоуста, «таїнство любові», вічне єднання подружжя один з одним у Христі

- Молода людина або дівчина повинні з розумом і розважливістю підходити до вибору майбутнього обранця або обраниці, звертаючи увагу на духовну сторону людини і її виховання. Після одруження вони повинні всіма силами намагатися в чистоті і святості зберігати цей священний союз, зупиняючи свою гордість.

Руйнують сімейні стосунки: перелюб, егоїзм і бажання довести власну першість .

 Останнім часом висловлюються припущення, що інститут шлюбу застарів, і потрібні нові форми відносин між чоловіком і жінкою, що охороняють їх свободу.

Для християн шлюб є ​​божественним встановленням, що виражає природу людини. Втрата цієї форми відносин зруйнує сутність людини і приведе його в тваринний стан. Можливо, зневага до шлюбу викликана забуттям початкового задуму про людину.

Цивільний шлюб як союз людей, зареєстрований в муніципальних державних органах, Церква визнає. Співжиття ж людей, яке не благословенне Церквою і не зареєстроване в муніципальних органах, вважається самим звичайним блудом. Прагнення до такого виду співжиття говорить про те, що ці люди бажають лише задовольняти свої тілесні пристрасті і потреби без ніякої відповідальності перед Богом і людьми. І це, безумовно, гріх.

Політика узаконення «одностатевих шлюбів» як тяжкого протиприродного гріха існує не тільки в США, але і в Європі та інших країнах, і стараннями політиків переходить до нас. Це свідчить про масове розбещення народу і умертвіння людських достоїнств в людях.

 Пропонуємо вашій увазі і думку простої людини на цю тему :див. відео

 


Немає коментарів:

Дописати коментар