пʼятниця, 5 лютого 2021 р.

Із циклу онлайн – ознайомлень «Книжкові новинки»

 Читальний зал філії обслуговування юнацтва знайомить вас з новою книгою Мирослава Дочинця «Діти папороті» та новим виданням збірки творів Григорія Косинки, які надійшли в фонд із Українського інституту книги за програмою "Поповнення бібліотечних фондів".



Дочинець М. Діти папороті [Текст]: роман/ Мирослав Дочинець. – Мукачево: «Карпатська веда», 2020. – 328 с.

Ця книга – про жало війни в серці, про любов і кохання, про муки і радість творчості та служіння науці, про Дім, у якому живе душа, про мову птахів, про дикі черешні, прадавні, як світ, трави і вино першого тиску…  Про те, що в житті рано чи пізно, навіть досить пізно – щось відбувається вперше. І пясля того ти ніколи вже не будеш колишнім.


Косинка Григорій. Повна збірка творів. Документи. Спогади/ упоряд. Сергій Гальченко. – К: Саміт – книга, 2019. – 744 с.

Ця книжка – найповніше видання спадщини видатного українського прозаїка Григорія Михайловича Косинки (1899 - 1934), знищеного тоталітарною системою. Тут надруковано всі тексти завершених прозових і публіцистичних творів письменника та найповнішу добірку епістолярної спадщини.

Вперше публікується комплекс документів із розсекречених справ – формулярів та слідчої справи безпідставно засудженого до розстрілу письменника. Найцікавіші спогади рідних, митців і друзів, підбірка фотографій, факсимільне відтворення рукописів та зразків оригінальних ілюстрацій до рідкісних видань – це сторінки до створюваного лише тепер найповнішого літопису життя і творчості Г.Косинки.

Щоб ознайомитися з цими новинками, чекаємо вас в читальному залі філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М.Івасюка за адресою вул. Головна, 14.


1 коментар: