понеділок, 8 лютого 2021 р.

Із циклу онлайн – ознайомлень «Книжкові новинки»

 

Завдяки Українському інституту книги в межах програми "Поповнення бібліотечних фондів" читальний зал філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М.Івасюка отримав нові книги про етнографічні музеї Буковини, атлас – довідник по заповідним місцям Чернівецької області та книжку – спогад про Чорнобиль.


Векленко О. Чорнобиль: етюди з натури/ пер. англ. С. Орлова. – Харків: Вид – во «Ранок»: Фабула, 2019 . – 144 с.

Книжка спогадів учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, художника, професора Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олега Векленка про його особисті відчуття, пережиті в період перебування в Чорнобилі в травні – червні 1986 року. Автор розказує, яким було повсякденне життя ліквідаторів у таборі неподалік станції, про примітивні засоби захисту і про те, що усвідомлення справжньої небезпеки прийшло набагато пізніше. Щирі історії про ті дні написані живою мовою і доповнені авторськими малюнками та фотографіями.


Заповідні перлини Буковини: атлас – довідник/ наук. ред.. І.І.Чорней, В.П.Коржик, І.В.Скільський, М.В.Білоконь, М.М.Аврам. – Чернівціц : Друк Арт, 2017. – 256 с.

У колективній монографії узагальнено інформацію про території та об’єкти природно – заповідного фонду Чернівецької області: національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам’ятки природи, заповідні урочища, ботанічний сад, дендрологічні парки і парки – пам’ятки садово – паркового мистецтва. Кожен нарис наведено за уніфікованою схемою з урахуванням специфіки, цінності й унікальності охороню вальних ділянок.


Кожолянко Г., Кожолянко О. Етнографічні музеї Буковини/ Георгій Кожолянко, Олександр Кожолянко. – Чернівці: Друк Арт, 2014. – 280 с.

У книзі розглядаються питання історії створення музеїв та етнографічної діяльності музейних установ Буковини, формування музейних етнографічних експозицій, проведення фольклорно – етнографічних свят та фестивалів. Подано характеристику нових технологій в етнологічному музейництві. Досліджено фольклорно – етнографічні свята і обряди Буковини.

 

З цікавими новинками можна ознайомитися в читальному залі філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка за адресою вул. Головна, 14.



Немає коментарів:

Дописати коментар