пʼятниця, 17 квітня 2020 р.

Експрес- інформація "ТОП – 8️ НАЙЧИСТІШИХ КРАЇН СВІТУ"



Філія обслуговування юнацтва вкотре   пропонує задуматись над проблемою стану навколишнього середовища і кожному , по-своєму,  долучитись до справи охорони природи. Спершу , хоча б , не забруднювати її.
 Розвиток науково-технічного прогресу в сучасному світі має значний вплив на екологію. Люди прагнуть до чистоти, адже забруднення може призвести до негативних наслідків для
навколишнього середовища. Розумним є бажання дихати чистим повітрям, вживати здорову їжу та воду. Вирішити подібні питання можна завдяки закупці питної води в магазині, придбанням очисників повітря та натуральних продуктів харчування.
А можна змінити місце проживання. Але які держави вважаються дійсно чистими та приємними для проживання? Враховуючи якість води та повітря, вплив навколишнього середовища на здоров я людей, площі лісів та інші показники, було складено рейтинг країн світу за рівнем чистоти.

Швейцарія
Є лідером в переліку найчистіших країн світу. Основна територія Швейцарії знаходиться в
Альпах. В країні є усі умови для здорового та тривалого життя – чисте навколишнє середовище та якісна вода забезпечують здоров я населення, що підтверджується високою середньою тривалістю життя.

Швеція
Друге місце займає Швеція – країна із чистою водою, придатною для пиття, чистим повітрям та мінімальним рівнем вихлопних газів. Країна багата лісами, національними парками. Однак,
оскільки основним джерелом доходу країни є промислові виробництва, державі доводиться
витрачати чималі кошти на побудову сучасних очисних споруд та фільтрів. Для підтримки екології, в країні застосують альтернативні джерела енергії, будують вітряки та скорочують кількість автомобільного транспорту. Жителі країни активно використовують велосипеди та багато ходятьпішки.
Норвегія


Красива, чиста та спокійна скандинавська країна Норвегія займає третє місце в рейтингу. Для
підтримки чистоти, в країні передбачені штрафи за забруднення навколишнього середовища та
сміття на вулиці. Вирубка лісів в Норвегії жорстко контролюється державою. Уряд віддає перевагу придбанню деревини в країн-сусідів.


Коста – Ріка
Маленька держава в Центральній Америці посідає четверте місце в рейтингу чистих країн завдяки високим показникам параметрів чистоти повітря, збереженню лісів та очищенню морського середовища.





Колумбія


Експертний дохід країні забезпечує вирощування кави та квітів. Щоб рівень родючості залишався  високим, уряд турбується про якість земель. Чистота повітря позитивно впливає на тривалість житті колумбійського населення.





Нова Зеландія
Це малонаселена країна, яка є ідеальною для відпочинку туристів. 
В Новій Зеландії особливу
увагу приділяють захисту навколишнього середовища, якості води та повітря.


Японія


Острівна держава з найвищим показником тривалості життя. Цього вдалось досягнути за
допомоги сучасних технологій очищення повітря та води, зниження рівня використання хімічних речовин та пестицидів, а також високих санітарних умов та низьким ступенем забруднення атмосфери. Єдиною проблемою Японії є погіршення біологічного різноманіття внаслідок зниження рибних запасів в прибережних водах.


Хорватія
Завдяки великій кількості рік, гір та долин, Хорватія є чудовим місцем для відпочинку багатьох
туристів. В країні приділяють велику увагу чистоті узбережжя та морських вод. Хорватія очищує ріки Дунай, Саву, Драву, Муру від забруднення, збільшує кількість національних парків та заповідників та активно розвиває екологічний туризм.

Більше про країни світу ви зможете дізнатись із фондів нашої бібліотеки. Нагадуємо адресу: м.Чернівці , вул. Головна, 14 та Головна, 128.
Інформацію підготувала Л.Берідзе

Немає коментарів:

Дописати коментар