четвер, 16 квітня 2020 р.

Цикл інфо- оглядів "СУПЕРГЕРОЇ У БІЛИХ ХАЛАТАХ"


ЛІКАРІ, МЕДСЕСТРИ,САНІТАРКИ - сьогодні ви на передовій в боротьбі з коронавірусом. Робочий день у вас всі 24 години. Ви рятуєте людей жертвуючи собою. Свою щиру вдячність вам висловлюють працівники філії обслуговування юнацтва і пропонуємо вам INFO-ОГЛЯД "СУПЕРГЕРОЇ У БІЛИХ ХАЛАТАХ". Підбірка науково-популярної та художньої літератури розкриває різнопланові жанри: детективи, фантастика, мемуари, щоденникові записи, що буде цікавим широкому колу читачів. Ваша благородна місія на цій Землі є визнанням високої відповідальності та безмежної турботи про всіх нас. ПІДТРИМКА ВАМ від бібліотекарів!





ЧАСТИНА I.
1.АНДАХАЗІ ФЕДЕРІКО. АНАТОМ.
Аргентинський письменник відправляє нас в Середні віки, де місцевий лікар прагне досконало вивчити людське тіло. Лікуючи самого Папу Римського, герой розкриває таємницю жінки, та чи всім це сподобаться?.
2. БУЛГАКОВ МИХАЙЛО.ЗАПИСКИ ЮНОГО ЛІКАРЯ. Цикл оповідань, що описують випадки з лікарської практики молодого сільського лікаря.Вони мають реальну основу: сам автор близько року пропрацював в селі. З цих історій і почалася письменницька діяльність Булгакова.
3.ВЕРГЕЗЕ АБРАХАМ.РОЗСІЧЕННЯ СТОУНА. Це історія від доктора медицини, одного з кращих в світі фізіотерапевтів - про сіамських близнюків, розділених відразу після народження. Чудовіа сімейна сага про династію хірургів в країнах третьго світу.
4.ВІАН БОРИС.СЕРЦЕДЕР..Роман французького письменника - історія психіатра Жакмора, який приїздить у глуху місцину серед фантасмагоричних пейзажів. Молодий лікар допомагає при пологах Клементині, яка народжує химерних трійнят, і залишається в її домі, плануючи здійснити небувалий психоаналітичний експеримент.
5.ВОЛТОН ДЖУЛІЯ. СЛОВА НА СТІНАХ. Американський підліток Адам, у якого рано діагностували шизофренію, не здатен відрізнити марення від реальності. Аби позбутися галюцинацій, йому доводиться погодитись на еспериментальне лікування. Адам робить записи у своєму щоденнику про кожен день: почуття, емоції, нові знайомства та кохання. А також переносить на папір спілкування зі своїми галюцинаціями.
6.ГЕРРІТСЕН ТЕСС. АСИСТЕНТ. Тоні Джейн дивом врятувалася від убивці і посадила його за грати.Та ось на вулицях з'явився новий злочинець. Він копіює почерк Хірурга, як асистент повторює рухи досвідченого лікаря. А невдовзі і сам Хірург тікає із в'язниці... Захоплююче детективне чтиво.
7.ГУПТА САНДЖАЙ. ВАЖКИЙ ПОНЕДІЛОК. Безсумнівно. це найкращий роман відомого американського нейрохірурга та журналіста. П'ятеро хірургів, кожен - яскрава та сильна особистість, ведуть повсякденну боротьбу зі смертю в одній із найбільших лікарень США. А о 6-й ранку настає "час Х" - це час загальнолікарняної конференції, на якій аналізуються неминучі помилки і промахи лікарів, бо вони. як кожен із нас, - просто люди з усіма слабкостями. амбіціями, заплутаними почуттями і проблемами. У 2013 р. за цим романом був знятий серіал.
8.ІРВІНТ ДЖОН.ПРАВИЛА ДОМА СИДРА, Сильна книжка про право людини розпоряджатися життям: своїм й інших людей. Автор порушує глобальне питання про аборти.
8.КАЛАНІТІ ПОЛ. КОЛИ ПОДИХ СТАЄ ПОВІТРЯМ. Автор зміг врятувати багато життів, однак не зміг врятувати себе. В останні місяці лікар писав цю книгу, де згадував багато цікавих історій.
9.КАМБЕРЯНОВ СЕРГІЙ. КРАДІЇ ПАМ'ЯТІ. Уявіть собі, що одного дня вас повністю позбавили пам'яті.У вас є лише ваше тіло і ваша мова.Головні герої за допомогою лікарів та слідчих шукають відповідь на ці питання. Цей напружений трилер захоплює читачів кожною наступною фразою.
10.КЕЙ АДАМ. БУДЕ БОЛЯЧЕ. Таємні щоденники лікаря ординатора стали сенсацією - понад 1 мільйон примірників, які розійшлися по всьому світу.Тут зібрано реальні історії реального лікаря із багаторічної практики.
.
INFO-ОГЛЯД "СУПЕРГЕРОЇ У БІЛИХ ХАЛАТАХ"
Частина II.
11.КЕРАНГАЛЬ МАЕЛІС. ЛАДНАТИ ЖИВИХ. В неділю на світанку три юнака їдуть на серф-сейшн.Повертаючись додому, вони потрапляють в автокатастрофу. Двоє з них отримують незначні ушкодження, а третій впадає в стан коми...Цей роман побудований навколо ситуації, яка для одних її учасників стає фатальною, а іншим дає надію на життя. Невтішні батьки, талановиті лікарі і хворі - усі вони мають лічені години для вирішення головного питання.
12.КІДДЕР ТРЕЙСІ. ЗА ГОРАМИ ГОРИ. ІСТОРІЯ ЛІКАРЯ, ЯКИЙ ЛІКУЄ УВЕСЬ СВІТ. Лауреат Пулітцерівської премії розповідає неймовірну історію Фармера, лікаря, який мріє вилікувати всіх хворих на світі. Головна його мета - надання кваліфікованої допомоги найбіднішим верствам населенням в країнах, де люди вмирають від туберкульозу та інших інфекційних хвороб, які легко піддаються лікуванню при наявності необхідних ліків і обладнання.
12.КІЗ ДЕНІЕЛ. П'ЯТА САЛЛІ. Саллі Потер - на перший погляд проста мешканка Нью-Йорка. Вона працює офіціанткою та нещодавно розлучилася із чоловіком. Одного разу Саллі знаходять непритомну на пляжі. Все вказує на те, що вона намагалася накласти на себе руки. Так дівчина опиняється в лікарні під наглядом лікаря Роджера Ема, якому випадає непросте завдання - об'єднати суперечливі особистості в одну. Фантастичний роман!
13.ЛАСКАЗ ЖАННА-МАРІ. СТРУС МОЗКУ. Книга журналістки присвячена дослідженням лікаря-невропатолога Беннета Омалу, який вивчав вплив травм мозку спортсменів на їхній стан здоров'я. За мотивами цього роману знято ФІЛЬМ.
14.ЛЕВІ ДЕВІД. МОЛИТВА НЕЙРОХІРУРГІВ. Автором є провідний нейрохірург США, який розповідає безліч історій зі свого життя. Перед кожною оперцією він молиться разом із хворими, і це вселяє надію на завтрашній день. Читачеві відкриваються найсильніші психологічні драми з медичної практики.
15. МАЙКЛІДІС АЛЕКС. МОВЧАЗНА ПАЦІЄНТКА. Життя Алісії Беренсон ідеальне. Успішна художниця та щаслива дружина, вона мешкає у великому будинку в найкращому районі Лондона. Аж поки одного вечора не всаджує п'ять куль в обличчя свого чоловіка. Жодного пояснення, жодного виправдання, протягом наступних 6-и років героїня не вимовить ані слова. Психотерапевт Тео Фабер переконаний, що зможе розкрити таємницю злочину і вилікувати Алісію. Та причини її мовчання заховані куди глибше, ніж він гадав. І якщо вона заговорить - чи захоче лікар почути правду?
16. МАРШ ГЕНРІ. НІ СОНЦЕ, АНІ СМЕРТЬ. Зі щоденників нейрохірурга. Особисті мемуари, що вражають відвертістю, де автор розмірковує про суть праці лікарів.
17.МУНТЕ АКСЕЛЬ. ЛЕГЕНДА ПРО САН МІКЕЛЕ. Шведський автор-лікар описує боротьбу із чумою в Неаполі, пневмонією у Франції та різні випадки з історії медицини.
18.ПАСТЕРНАК БОРИС. ДОКТОР ЖИВАГО. Лауреат Нобелівської премії запрошує читача пройти складний життєвий шлях поневіряь, любові, милосердя, віри лікаря Юрія Живаго.
19.РЕМАРК ЕРІХ МАРІЯ. ТРІУМФАЛЬНА АРКА. Головний герой німецький хірург Равик, який без документів опинився у Франції в 1938-39 роках. Справжній професіонал своєї справи переховується від поліції. А всі вдало зроблені операції змушений віддавати французьким колегам... Цю книжку варто перечитувати.
20.РОМАНЧУК ЛЕСЯ. СОФІЯ: РОМАН У ВОСЬМИ КНИГАХ. Вісім книг української письменниці про кохання і зраду, віру та надію у житті головної героїні - лікаря-акушера Софії Синицької (Зорич). Вас зачарує напружений сюжет і гостра інтрига. Жінка у світі та Світ у Жінці - основна тема книжки.
 ЧАСТИНА III.

21.САКС ОЛІВЕР. МІГРЕНЬ. ЧОЛОВІК, ЯКИИЙ СПЛУТАВ ДРУЖИНУ З КАПЕЛЮХОМ, ТА ІНШІ ІСТОРІЇ З ЛІКАРСЬКОЇ ПРАКТИКИ. ПРОБУДЖЕННЯ. СТРІМГОЛОВ.ІСТОРІЯ ОДНОГО ЖИТТЯ. Британський невролог, автор популярних книг відтворює реальні, незвичайні історії своїх пацієнтів. Шикарна проза з глибоким знанням медицини. До речі, книга "Пробудженя" екранізована, фільм здобув "Оскар".
22.СТАУТ ЕЛІЗАБЕТ. МЕНЕ ЗВАТИ ЛЮСІ БАРТОН. Після складної операції лікарі не квапляться виписувати Люсі Бартон, адже її організм відмовляється видужувати. Причини хвороби героїні невідомі, однак саме через ці ускладнення до неї приїджає мама, з котрою Люсі не спілкувалася протягом багатьох років. Це історія життя людини, яка в дитинстві зазнала чимало лиха, але не зламалася.
21. УОТСОН КРІСТІ. МОВА МИЛОСЕРДЯ. СПОГАДИ МЕДСЕСТРИ. Відома британська письменниця пропрацювала медичною сестрою в педіатрії більше 20-ти років.Вона пропонує читачам пройти коридорами лікарні для знайомства з пацієнтами, яких просто неможливо забути.
22.ХЕЙЛІ АРТУР. ОСТАТОЧНИЙ ДІАГНОЗ. СИЛЬНОДІЮЧІ ЛІКИ. Звичайно, що головні герої цих романів - лікарі, які так само як і звичайні люди, кохають, зраджують, ворогують, інтригують. Але у відповідальний момент збирають всю волю в кулак та приймають правильні рішення для збереження людського життя.
23. ЧЕРНІЄНКО ВІКТОР. ЩОДЕННИК ВІЙСЬКОВОГО ЛІКАРЯ. Автобіографічна книга молодого хірурга про страшні події Іловайського котла 2014 року.
24.ШОВЛАЧ АЛЕВТІНА. У ПОЛОНІ БОЛЮ: повість-трилер. Вона вродлива, успішна, сповнена мрій. Та одна зустріч змінює все. Привітний молодий лікар викликав довіру, але вона стає його заручницею. Чи необхідно героїні й далі боротися за себе або ж здатися у полон болю із присмаком дивної насолоди? Українська письменниця шукає відповідь разом із нами.
25.ЯЛОМ ІРВІН. ШОПЕНГАУЕР ЯК ЛІКИ. Звичайний психотерапевт Джуліус Герцфельд дізнається, що в нього виявили меланому і жити йому залишається щонайбільше рік. Кардинально переосмисливши своє минуле, він раптово вирішує дізнатися, як склалося життя тих пацієнтів, яким він не зміг допомогти. Автор міжнародних бестселерів, жива легенда психоаналізу, доктор Ялом створив новий жанр навчальної оповіді.
ЧИТАЙТЕ НА ЗДОРОВ'Я!
 Підбірка Т. Місько










Немає коментарів:

Дописати коментар