вівторок, 28 квітня 2020 р.

Із циклу онлайн - рекомендацій " Цікаве Із фондів бібліотеки"



«МОЇ ГЕРОЇ - ПЕРЕСІЧНІ ЛЮДИ, які в різних обставинах тримаються по-різному: одні стають злочинцями, інші героями, одні пливуть за течією. інші чинять опір. Проте й з тими, які "мов галузка на воді," не все однозначно. Для кожного настає мить одкровення... Приватна і суспільна історія постійно перетинаються, місце зустрічі- людина », так в одному із інтерв'ю сказав ТИМОФІЙ ГАВРИЛІВ (1971) сучасний український письменник, перекладач. Дебютував 1986 р. як поет. 

За першу книжку віршів «Арабески пам'яті» (1995) отримав загальноукраїнську літературну премію Благовіст (1996), роман «Вийди і візьми» (2013) удостоєний міжнародної літературно-мистецької премії ім. Пантелеймона Куліша (2015).
Прозу почав писати наприкінці 80-х років, після перерви повернувся до неї в середині 90-х рр. Перша книжка оповідань «Щоденник Одіссея» побачила світ 2003 р. Навесні 2007 р. у літературній аґенції «Піраміда» з'явився друком роман «ДЕ ТВІЙ ДІМ, ОДІССЕЮ?» — за визначенням В. Неборака, «найекспериментальніший український роман». Твір став першою частиною трилогії, в якій по-новаторському змальовується стан духовної порожнечі, пошуків і сум'яття сучасної людини. Роман «Чарівний світ», продовжує трилогію,а завершує - «Вийди і візьми» (2013). Четвертий роман автора «ЧЕРВНЕВА ЗЛИВА» (2018) відгукується на історію України останніх десятиліть, зокрема Революції Гідності та російсько-української війни. Один з найважливіших викликів, майстерно розкритих у творі, - любов до людини і до Батьківщини.
2003 р. автор відмовився від премії «СтАРТ», запропонувавши придбати книжки для сільських бібліотек.
Проінформувала Т. Місько

Немає коментарів:

Дописати коментар