середа, 22 квітня 2020 р.

Із циклу онлайн- рекомендацій "Ця цікава програмова література"


 Книги трилогії ВОЛОДИМИРА РУТКІВСЬКОГО "ДЖУРИ".
Трилогія ВОЛОДИМИРА РУТКІВСЬКОГО "ДЖУРИ" - епопея про початки козацтва в Україні. А й справді - як воно виникло це унікальне лицарство? Хто були ці перші відчайдухи, що поселялися на Дніпрі на межі з Диким полем?


Історики дають вельми скупі відомості. Що ж, якщо мовчить наука, то своє слово скажуть письменники.
ВОЛОДИМИР РУТКІВСЬКИЙ пише роман "ДЖУРИ КОЗАКА ШВАЙКИ", які вийшли 2007 року, стали подією в Україні. Динамічний, захопливий сюжет, самобутні образи, вкраплення фольклору, правдоподібність історичних колізій, багата мова, легкий стиль, - усе це робили твір справжнім відкриттям. ВОЛОДИМИРА РУТКІВСЬКОГО завжди вабить невідоме в історії. Письменник зацікавився співжиттям татар і українців.

І ВОЛОДИМИР РУТКІВСЬКИЙ пише "ДЖУР - ХАРАКТЕРНИКІВ", де чи не вперше в українській літературі кримські татари постають не трафаретно - усталеним образом стихійноно лиха, що постійно нависає над ненькою - Україною.
Пізніше ВОЛОДИМИР РУТКІВСЬКИЙ знаходить цікавий для себе ще один сюжетний хід - "підводний човен у степах України".

Він пише третю частину "ДЖУРИ І КОЗАЦЬКИЙ ЧОВЕН". У цьому романі автор знову постає блискучим оповідачем і чарівником слова. На Вас чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги і нові відкриття.

Усі ці книги Ви можете знайти і почитати, після карантину, у фонді відділу абонемента філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка, який знаходиться по вул. Головній, 128.

Виконавець :Мацків Х.


Немає коментарів:

Дописати коментар