пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

З ЦИКЛУ ОНЛАЙН - РЕКОМЕНДАЦІЇ "ЦЯ ЦІКАВА ПРОГРАМОВА ЛІТЕРАТУРА"



 До Вашої уваги бібліотека для юнацтва рекомендує до прочитання знамениту "ЧОРНИЛЬНУ ТРИЛОГІЮ" німецької письменниці КОРНЕЛІЇ ФУНКЕ, яку із задоволенням читають не тільки діти, а й дорослі. Жанрові ознаки - фентезі. У романі переплетення двох світів, магія, пригодницький сюжет.


"ЧОРНИЛЬНЕ СЕРЦЕ" - початок захопливої трилогії про пригоди палітурника МОРТІМЕРА ФОЛХАРТА і його дванадцятирічної доньки МЕГГІ. У чарівному романі розповідається про книжкового майстра, що володіє дивним даром - здатністю вичитувати книги так, що їхні персонажі оживають, а точніше переходять з книжкового світу до реального. За це палітурника прозвали "Чарівним язиком", але МЕГГІ кличе його просто МО. Дівчинка успадкувала від батька здатність оживляти книжкових героїв. Але з цим даром не все так просто... МЕГІ поринає у карколомні пригоди, в яких уявне переплітається зі справжнім. І тепер саме від неї залежить, як завершиться історія, що полонила їх усіх.

Якщо у першому романі персонажі з'ясовують, що їх наділено надзвичайним умінням вичитувати героїв зі сторінок книжки у наш світ, то у другій книзі "ЧОРНИЛЬНА КРОВ" це вміння працює в зворотньому напрямку, і МЕГГІ з МО вписано до нечувано лихого чорнильного світу.

І от, нарешті, у "ЧОРНИЛЬНІЙ СМЕРТІ" головні герої змушені жити у вигаданому світі, сповненому викликів і небезпек, позаяк сюжет розгортається злощасно. Здається, що вони назавжди загубилися поміж обкладинками. Та з'являється надія на визволення. Але за умови, що МЕГГІ і МО зможуть переписати минулі помилки й укласти небезпечну угоду зі смертю.

Розповідь у романах іде повільно, спочатку її хочеться прискорити, але потім звикаєш і розумієш, що це таки казка, а не бойовик, і дуже добре написана казка. Хочеться смакувати кожне слово, перебирати речення і слухати - слухати - слухати... Але подій там дуже багато і сюжет захоплюючий і динамічний.
Проінформувала  Х. Мацків.


Немає коментарів:

Дописати коментар