понеділок, 1 червня 2020 р.

Онлайн -рекомендації по програмі літнього читання "Бібліотечне літо- 2020"



 Філія обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка рекомендує до прочитання на літо роман "РОБІНЗОН КРУЗО", відомого класика англійської літератури ДАНІЕЛЯ ДЕФО (1660-1731).
 Твір був написаний на основі реальних подій: моряка Александра Селкірка внаслідок конфлікту з капітаном залишили з мінімальним припасом на безлюдному острові, де він провів чотири роки.
 Книга ДАНІЕЛЯ ДЕФО про життя й незвичайні та дивовижні пригоди РОБІНЗОНА КРУЗО, моряка із Йорка, який прожив 28 років у цілковитій самотності на безлюдному острові біля берегів Америки, неподалік гирла ріки Оріноко, куди його викинули хвилі після корабельної аварії
. Герой опиняється на безлюдному острові. Він єдиний вижив - всі інші загинули.
 Спочатку його охоплює відчай, але життя триває, і йому залишається тільки почати облаштовуватися на острові, тим більше що частина речей з корабля, який сів на мілину неподалік від берега, вдалося врятувати.

Тонкощі взаємодії з природою, Богом, глибше пізнання себе, власних істинних потреб - усе це майстерно вплетено в захопливу розповідь про пригоди людини, що з комфортних умов цивілізації потрапила в непривітну "зелену пустелю" без найнеобхідніших предметів і знарядь праці.

Герой наново визначає для себе цінність багатьох речей, і деякі його висновки можуть здатися нашим сучасникам дещо несподіваними.

Великий успіх твору спонукав автора написати його продовження "ЖИТТЯ Й ЧУДНІ ТА ДИВОВИЖНІ ПРИГОДИ РОБІНЗОНА КРУЗО", в якому герой, якого полюбили читачі, знову відвідує свій острів, де створює взірцеву колонію, подорожує по інших країнах світу.

Історія життя РОБІНЗОНА КРУЗО - це гімн творчій праці людини, її мужності, волі, винахідливості. В цьому - глибоко виховне значення книги.
Твір зі скарбниці світової літератури, який став однією з найулюбленіших книжок як молоді, так і дорослих.
Інформація Х.Мацків

Немає коментарів:

Дописати коментар