вівторок, 16 червня 2020 р.

Онлайн-рекомендації по програмі літнього читання «Бібліотечне літо – 2020» . Михайло Коцюбинський «Тіні забутих предків»..



Філія обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М. Івасюка рекомендує до прочитання влітку повість Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків».
«Тіні забутих предків» — повість Михайла Коцюбинського, написана під враженням його перебування на Гуцульщині в 1911 році.

У творі розповідається про кохання гуцулів Івана й Марічки з ворогуючих родів, що трагічно завершується для обох. У повісті яскраво передано гуцульські побут і життя з елементами фольклору.
Повість сповнена неповторної містики та яскраво змальовує побут та звичаї гуцулів. Рекомендую прочитати цей твір кожному, хто цікавиться культурою та історією нашого краю, адже недаремно А. Крушельницький зазначав, що "Тінями забутих предків "Коцюбинський поставив в українському письменстві пам ятник Гуцульщині. А ще не завадить подивитися фільм режисера Сергія Параджанова  2Тіні забутих предків", який був створений 1964 року за мотивами цієї повісті.
Повість включено до списку «Від Сковороди до сьогодення: 100 знакових творів українською
мовою».
Інформація В.Кухлій

Немає коментарів:

Дописати коментар