четвер, 4 червня 2020 р.

Огляд- пропозиція онлайн "Візьми книгу на відпочинок!" .АНДРІЙ КОКОТЮХА

АНДРІЙ КОКОТЮХА - український письменник, якого називають засновником українського готичного детективу. Золотий письменник України 2012 року..
Серед його письменницького доробку є книги для дітей та підлітків. Відділ абонемента  філії  пропонує провести літній відпочинок за читанням творів А.Кокотюхи.

1. Кокотюха А. Гімназист і Чорна рука. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016 . - 224 с.
У Першій зразковій гімназії все зразкове – окрім учнів. Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Хто не виконає його наказів, тому непереливки.
Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця. І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями ви потрапите в моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Поруч із Юрком – простакуватий і мудрий приватний детектив Назар Шпиг, котрий дуже любить змінювати зовнішність, та кумедний Джентльмен на чотирьох лапах...
2. Кокотюха А. Гімназист і Вогняний Змій. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. - 272 с.
Після пригод із Чорною Рукою у житті гімназиста Юрка Туряниці таємниць і загадок стало ще більше. Дивні речі кояться в столиці — одна за одною горять українські історичні будівлі. Деякі сліди ведуть до Першої зразкової гімназії, яка ризикує втратити репутацію ще й через... наркотики. Восьмикласник Юрко Туряниця разом з приватним детективом Назаром Шпигом та вірним бульдогом Джентльменом знову беруться за справу. Та чи під силу звичайному гімназистові випередити злодіїв і врятувати від забуття українську історію?..
У другій книзі відомого письменника Андрія Кокотюхи знову багато карколомних подій, смертельних небезпек, драматичних непорозумінь, покинутих будинків і, звичайно ж, страхітливого вогню.
3. Кокотюха А. Мисливці за привидами. - Х.: Фоліо,2017. - 192 с.
"Світла в кабіні ліфта не було. Просто на хлопців звідти дивилася пара палаючих очей" - ось так двоє школярів зустріли привида в звичайному, досі безпечному ліфті багатоповерхового будинку. І це не єдина таємниця, яку беруться розгадувати розумник Максим Білан і силач Денис Черненко. До того часу вони не думали, що зможуть знайти спільну мову й подружитися. Але тепер ніхто, крім них, не врятує золотий кубок - головний приз спортивних змагань, на який націлилися злодії, не кине виклик викрадачам домашніх улюбленців і, звичайно, не полюватиме на привидів, котрі зустрічаються не лише в ліфтах, а й у затишних карпатських будиночках, отриманих у спадок. Небезпечні пригоди юних детективів на цьому не закінчуються...
4. Кокотюха А. Небезпечна спадщина. - Х.: Фоліо, 2019. - 112 с.
Пригоди двох друзів – розумника Максима Білана і силача Дениса Черненка — продовжуються. Цього разу вони приходять на допомогу маленькій дівчинці, яка загубила песика. Відважним хлопцям таки вдається зруйнувати «бізнес» викрадачам домашніх улюбленців.
А поїхавши в Карпати на фестиваль пісні, Максиму і Денису та їхній подружці Оксані довелося втрутитися у дуже дивну і заплутану історію — ловити нечисту силу в затишному карпатському будиночку, що отримав у спадщину від свого дядька-мольфара українець з Канади Зорян Бачинський.
5. Кокотюха А. Пригода на Геловін. - Х.: Фоліо, 2019. - 112 с.
Надзвичайні пригоди двох восьмикласників — Максима Білана і Дениса Черненка, які до тих пір майже не віталися, — привели до несподіваного результату: хлопці потоваришували. А подальші події ще раз довели незаперечність народної мудрості: вірний друг — то найбільший скарб. Кмітливість та вірність Максима допомогли Денису спекатися несправедливого звинувачення у пограбуванні, а наступного разу вже він, Денис, допоміг друзям уникнути неприємностей на Геловіні...
6. Кокотюха А. Таємниця зміїної голови. К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. - 256 с.
Шукачі скарбів повертаються! Тепер герої, котрі одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер.
Колись у цих краях гуляв народний месник Устим Кармелюк. Вороги називали його розбійником. І десь там сподвижники Кармелюка заховали великий діамант небаченої краси. За скарбом, звісно, полюють лихі люди. Вони хочуть забрати собі не лише діамант, а й увесь замок. Чи вдасться нашим героям — Данилові, Богданові, Льоньці та їхнім новим друзям — випередити злодіїв і врятувати замок? Чи зможуть вони розгадати усі розбійницькі загадки? Що цього разу утворить шалений страус на прізвисько Футбол? Про це все ви дізнаєтесь із нового пригодницького детективу Андрія Кокотюхи.
ЧИТАЙТЕ УКРАЇНСЬКОГО АВТОРА ПРИГОДНИЦЬКОГО ЖАНРУ ІЗ НАСОЛОДОЮ
Пропозиція Т. Місько.

Немає коментарів:

Дописати коментар