пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Онлайн-рекомендація "Для читання на відпочинку". Малик Г.


ГАЛИНА МАЛИК народилася 12 серпня 1951 року у місті Бердянську Запорізької області. 1964 ро­ку сім’я переїхала в селище Середнє на Ужгородщині. Закінчила філологічний факультет Ужгородського державного університету. . За повісті «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» у 1988 році Галині Малик було присуджено премію імені О. Копиленка. За книгу  «Злочинці з паралельного світу» отримала звання лауреата літературної премії ім. Лесі Українки.
Галина Малик — член Національної спілки письменників. У 2007 році відзначена літературною премією ім. Ф. Потушняка за книги казок для дітей «Пригоди в зачарованому місті» (Тернопіль: Підручники і посібники, 2006) та «Сміятись заборонено» (Київ, 2005).
Малик Г. Злочинці з паралельного світу: фантастичні повісті : для дітей середнього та старшого шкільного віку / Галина Малик ; худож. Сергій Храпов. — К. : Знання, 2015. — 206 с. — (Скарби: молодіжна серія).
Фантастична трилогія,  відомої української письменниці Галини Малик “Злочинці з паралельного світу” — весела розповідь про безпритульного хлопчика Хроню, який наперекір долі сподівається знайти своїх батьків. Вірний друг пес Рекс, чеченець Джохар, мудрий ворон Гай, “крутий” кіт Рата, підла і підступна потвора Чмак — далеко не повний перелік персонажів, з якими доля зводить Хроню у його поневіряннях. М’який гумор, іронічність оповіді, колоритна мова, часом трагізм ситуацій тримають читача у постійній напрузі. Але найбільше зворушують прагнення головних персонажів до справедливості, атмосфера людяності і любові, якими сповнена кожна сторінка книги.
Читачі приємно проведуть літній час із книгою Галини Малик, що є у фонді філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім. М.Івасюка..
Інформація Т.Місько

Немає коментарів:

Дописати коментар