четвер, 11 червня 2020 р.

Із серії літературних спілкувань "Місто читає"..М.Гончарова.


 Маріанна Гончарова –буковинська російськомовна письменниця, яка змінює погляд оточуючих на звичні речі. Під її добрим і світлим пером вони стають незвичайними. Малопривабливі - милими і неповторними, безглузді - кумедними і зворушливими. Театральний реалізм - так можна було б визначити стиль прози всіх книг Маріанни. Герої її повістей, оповідань або мініатюр - неважливо, люди це або тварини - грають свої ролі з таким гумором і чарівністю, так достовірно і переконливо, що стають новою реальністю, без яких багато читачів Гончарової вже свого життя не уявляють. Деякі з них до того ж писали автору, що її книги мають лікувальний ефект, допомагають боротися з депресією, долати життєві тупики, вірити в майбутнє.


За двадцять років літературної роботи Маріанна Гончарова написала майже два десятки книг: кілька книжок оповідань, три книги повістей і навіть один роман: «Поезд в Черновцы», «Кенгуру в пиджаке», «Левый автобус», «Черная кошка в оранжевых листьях», «Моя веселая Англия», «Отдам осла в хорошие руки», «Этюды для левой руки», «Дракон из Перкалаба», «В ожидании конца света», «Четвертый звонок», «Дорога. Записки из Молескина», «Персеиды», «Кошка Скрябин и другие», «Аргидава», «Там, де ми живемо. Буковинські оповідання», «Папа, я проснулась!», «Будь на моей стороне или 1002, Park St Grinnell, IA, USA»., « Тупо в синем и в кедах» та ін. Вона є лауреатом міжнародних літературних премій ім. І.Бабеля (Одеса, 2017) та ім. Е. Хемінгуея (Канада).

Фонд ФОЮ пропонує користувачам  книги М.Гончарової «Дракон з Перкалабу» та «В очікуванні кінця світу» ( в перекладі українською Оксани Драчковської),  «Там, де ми живемо. Буковинські оповідання».

В 2020 р.  у видавництві «Друкарський двір Олега Федорова» (м. Київ) вийшла друком нова книга оповідань Маріанни Гончарової «Коли Місяць знімає капелюха». Перегорнувши обкладинку, потрапляєш у полон  тонких, ліричних і одночасно веселих літературних шедеврів. У ній створений авторкою дивовижний світ продовжує відкривати свої таємниці: феєрверк облич і характерів, дивовижних випадків і несподіваних зустрічей, попутників, перехожих, які йдуть назустріч, йдуть поруч, йдуть разом з авторкою.

8 червня відбулася онлайн-презентація книги Маріанни Гончарової «Коли Місяць знімає капелюха».  Організатор зустрічі – товариство «Лімуд Україна». Працівники абонементу ФОЮ долучились до перегляду презентації і обговорення книги. Пропонуємо користувачам ФОЮ записл онлайн-презентації.

https://www.facebook.com/yshyder/videos/10158156775968080
Інформація І. Хліповської



Немає коментарів:

Дописати коментар