четвер, 18 червня 2020 р.

Онлайн-рекомендації по програмі літнього читання "Бібліотечне літо - 2020"


 Філія обслуговування юнацтва рекомендує до прочитання влітку учням 11-их класів роман ФРАНЦА КАФКИ "ПЕРЕВТІЛЕННЯ".

ФРАНЦ КАФКА (1883 - 1924) - відомий австрійський письменник. Його твори, насичені абсурдом і страхом перед зовнішнім світом та вищим авторитетом, здатні пробуджувати в читачеві відповідні почуття тривоги, і це - унікальне явище у світовій літературі.


Героєм повісті "ПЕРЕВТІЛЕННЯ" є ГРЕГОР ЗАМЗА. Одного дня він прокидається... перевтілений на велику комаху. Він хоче жити нормально. На жаль, це неможливо, бо він навіть не може встати з ліжка. ГРЕГОР втрачає роботу, родина замикає його в кімнаті, турбуючись, щоб ніхто не дізнався, що з ним сталося. Під впливом перевтілення героя змінюються також і члени його родини. Вони мусять самі собі заробляти на життя, так як ГРЕГОР досі працював заради всієї сім'ї. Зміна, яка повністю ізолювала ГРЕГОРА від світу, призвела в кінці до його смерті, до полегшення життя родини, якій він вже надзвичайно набрид.

У символічному плані історія поступового виштовхування героя з кола близьких людей прочитується як процес безжалісного відторгнення благополучним байдужим суспільством "хворої" на своє нещастя людини. І, на жаль, сам КАФКА в повній мірі це відчував.
Інформація Х.Мацків

Немає коментарів:

Дописати коментар