понеділок, 22 червня 2020 р.

Поетичний нон-стоп "Автор презентує себе".О.Логінова.


 ОЛЕНА ЛОГІНОВА. Жінка та поет, що вміло й гордо, своєчасно й ніжно дарує світові любов .
 Народилась буковинська поетеса ОЛЕНА ЛОГІНОВА 27 жовтня 1973 року в мальовничому містечку Сокиряни Чернівецької області.
Любов до книги, до мистецтва прищепили своїм дітям, Оленці та її брату Сергію, батьки Марія Іллівна та Володимир Степанович. Ця любов привела дівчину на філологічний факультет Чернівецького Національного університету ім. Ю. Федьковича.
Наразі працює науковим співробітником Меморіального музею Володимира Івасюка.
Вона - автор багатьох публікацій про відомих діячів Буковини і України. Почала писати вірші на другому курсі університету. Першу дитячу збірку поезій - "БАБУСИНІ ГОСТИНЦІ" (2007, 2012)", присвятила своїм синочкам Василькові та Ігорю. Для малечі в цій книжці авторка підготувала різні поетичні родзинки.
Друга дитяча книжка - "ЛЮБИМ ЯНГОЛЯТАМ" (2012), також тепла і яскрава. Якщо перша збірка ілюстрована чорно-білими малюнками, то друга тішить око незвичайними фантастичними кольоровими ілюстраціями.
Крім дитячих збірок у поетеси є в своєму творчому доробку вже сім збірок віршів для дорослих: "ЛАБІРИНТИ ДУШІ" (2000); "АКВАРЕЛІ ЛЮБОВІ" (2000); "МИТТЄВОСТІ" (2001); "ПОДИХ СЕРЦЯ" (2005); "ВІДЛУННЯ ДОЩІВ" (2006); "ДО БЕРЕГІВ ІСТИНИ" (2008) та "РИМОГРОМИ" (2010).
Зі свідчень ОЛЕНИ ВОЛОДИМИРІВНИ, вона увійшла у світ поезії з благословення поважного науковця, талановитого художника Ігоря Миколайовича Школи. Всі ці поетичні збірки він і художньо оформив .
2000 року, ще до особистого знайомства, вона присвятила майстру такі рядки:
Споглядала душа дивину,
Мов росу на прозорому листі,
Мов троянду на білім снігу
Споглядала душа дивину...
Сам Ігор Школа сказав про творчість пані ОЛЕНИ так: "...у рядках поетеси читається одночасно і біль багатьох поколінь, і щастя окремої людини, Всесвіт і піщинки чиєїсь душі..."
Деякі поетичні твори ОЛЕНИ ЛОГІНОВОЇ покладені на музику. Наприклад, її вірш "СОНАТА ДЛЯ ЩАСЛИВИХ" виконав Любомир Равлюк, музикант, керівник ВІА "Марічка".
На питання книголюбів, як народжуються її вірші, що її надихає, авторка відповіла: "...вірш виникає раптово, я можу їхати в тролейбусі або перебувати вдома... я не знаю, яка буде тема... це все відбувається мимоволі, несподівано..."
Звичайно, для кожної людини сама найдорожча і любима у світі - це мама. Цій темі присвячений вірш ОЛЕНИ ЛОГІНОВОЇ "МАМИНА ДУША".
... Всі світові дороги сходяться у мами,
Снаги і сили тільки тут знайди...
І скільки Бог тобі призначить жити,
В яких світах не опинився б ти,
Лиш мамина душа завжди буде світити,
Любити, берегти і до мети вести!

Поетеса сама мріє і бажає всім, "щоб були здоровими батьки, діти, щоб не було воєн", вона сама живе за принципом: "Зроби людині добро - воно тобі віддасться сторицею".
Її поезією захоплюється тисячі людей, вона надихає на переосмислення життя, людських цінностей. А вона... посміхається і скромно реагує на це глибокими словами автора: " вірш буде жити стільки, скільки його будуть читати. Якщо він ще й комусь западає в душу - це найбільше досягнення поета".
Дійсно, після зустрічі з поетесою задумуєшся над багатьма речами, починаєш дивитися на світ зовсім під іншим кутом. Це, напевне, і є справжнім талантом автора і визнанням Поета, Людини, що лікує душі теплим словом.
 Детальніше ознайомитись з творчістю поетеси ОЛЕНИ ЛОГІНОВОЇ можна у відділі  абонемента  філії обслуговування юнацтва .
Інформація Х. Мацків





Немає коментарів:

Дописати коментар