понеділок, 15 червня 2020 р.

Поетичний нон-стоп "Автор презентує себе". Мідна О.



На розсуд читачів пропонується збірка поезій, яка поповнить скарбницю справжніх шанувальників сучасної молодіжної поезії.
Мідна. Стосонце. Поезії.  – Чернівці: Merdian Czernowitz; Книги  – ХХI, 2014 .  – 184 с.

Мідна (Ольга Єрмак) – поетеса, арт-менеджер, піар-спеціаліст у сфері концертного промоушну та промо-артистів. Лауреат третьої літературної премії видавництва «Смолоскип» (2013-2014). Фіналістка проекту «Прогулянка з поетами» Міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz-2012». Переможниця конкурсу хайку Міжнародного фестивалю поезії «Spoke’n’Word on Tour».  Пісні на слова і переклади Мідної виконує електронний дует з Вільнюса Beissoul , український проуз-панк гурт ВоЦап і популярна литовська інді-рок-група Biplan. 
«Ця книжка – черговий гарний пункт шляху традиції м’якої, риторично обережної та делікатної, чутливої, неприховано сентиментальної поезії в історії української літератури. Кохання, географічна романтика, холодок екзистенційних питань у річищі плавного верлібру… А ще – ненав’язливий, проте рішучий пошук метафізики, пошук вертикалі. «Стосонце»  – річ для неквапливого, спокійного читання», так думає Олег Коцарев.
 «Вірші «Стосонця» різняться змістом, ритмом і настроєм – від казкових героїчних голосів до стишених медитативних мелодій, від пристрасних освідчень до врівноваженого спостереження за змінами погоди та настрою.. Тож сказавши одного разу: «єдиний закон – той, що дає свободу», Мідна далі спокійно і впевнено стверджує: «ось він мій шлях – ясний та дзеркально чистий», на підтвердження цих слів пропонуючи своє «Стосонце».
Інформація Т.Місько.

Немає коментарів:

Дописати коментар