понеділок, 22 червня 2020 р.

Онлайн- рекомендація для читання влітку. Мак'юен Іен. Спокута

Відділ абонемента філії обслуговування юнацтва  пропонує до читання цікаву книгу.
Мак'юен Іен. Спокута: роман/ Іен Мак'юен ; пер з англ. О.Смольницької.—К.: Вид-во КМ БУКС, 2018.  — 416 с.

У кількох інтерв’ю Мак’юен повторює, що « найцінніше для нього в літературі — це можливість увійти у світ іншої людини, можливість відчути те, що відчуває інший ».
  «Спокута»  — роман британського письменника Іена Расселла Мак'юена, лауреата премій Сомерсета Моема, Єрусалимської, Букерівської премій. Вийшов у 2001 році, екранізований —  в 2007 та отримав премію Оскар.
  Один із найдискусійніших авторів сучасності дає право говорити одночасно кільком персонажам, кожен із яких має розповісти свою історію, свій погляд на природу речей. Або ж письменнику важливо надати голос тим, хто опинився на узбіччі — психічнохворим, соціопатам чи дітям, — усім тим, кого відкидає здорове суспільство. Проте Мак’юен показує, що і в здоровому суспільстві існують нездорові суб’єкти, і, мабуть, це «нормально».
Книга має чотири частини.
Спекотного літнього дня 1935 року тринадцятирічна Брайоні Толліс стає свідком мимолітного флірту своєї старшої сестри й одного з її давніх друзів. Не до кінця розуміючи дорослу поведінку, Брайоні, схильна до літературних фантазій, звинувачує хлопця у злочині. Отак несвідомо зламавши одразу три життя, Брайоні шукає шляхів для спокути, а в цей час світ вибухає Другою світовою війною.
 Блискучий роман Ієна Мак'юена - це симфонія, в якій поєднані кохання і війна, провина і прощення, багатий стиль і провокація - все, чого й варто очікувати від цього англійського майстра слова.
Інформація Т.Місько

Немає коментарів:

Дописати коментар