вівторок, 2 червня 2020 р.

Онлайн -урок "Правові орієнтири - кожній дитині"

2 червня відділ абонемента ФОЮ  взяв участь в  онлайн-уроці " Правові орієнтири - кожній дитині"", присвяченому Всесвітньому дню захисту дітей. Ініціатором уроку виступала завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів ЧОУНБ імені М. Івасюка Галина Добровольська. Захід  розпочався  учнівською презентацією "Права дитини".
  Інспектор Ювенальної превенції Шевченківського відділу поліції Тетяна Бєлокуренко розповіла старшокласникам ліцею №1 про історію Всесвітнього дня захисту дітей. Микола Бугай, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноваженого з контролю за дотриманням прав людини у поліцейській діяльності УДПЛ НПУ, розповів учням про основні положення «Декларації прав дитини» і «Конвенції про права дитини». Правники відповіли на численні запитання підлітків та в невимушеному діалозі спонукали до роздумів, чи мають вони якісь обов'язки перед суспільством, однокласниками , родиною. Працівник філії Ірина Хліповська дала старшокласникам рекомендації до читання про права неповнолітніх:

Мельниченко Настя
     "# Я НеБояся Сказати": найвідвертіша книжка для підлітків/ Настя мельниченко; худож.-оформл. Андрій Сміт. - Харків: Фоліо, 2017. - 213 с.
     Відверта розмова з підлітками про секс і сексуальне насильство. Авторка розповідає про те, як не допустити сексуальне насильство зі свого боку, а також як поводитися і до кого звертатися, коли насильство вже сталося.

"ПРОти НАСильства".
      Збірка/ Упорядниця Лариса Денисенко. - К.: ВАІТЕ, 2018. - 326 с.
     Новели відомих українських письменників, де ситуації, герої, героїні упізнавані та живі. Коментарі психологів, що допомагають розібратися в ситуації. Поради адвокатів, як діяти, куди звертатися, які документи подавати, коли ви або хтось з близьких зазнає насильства



Немає коментарів:

Дописати коментар