середу, 6 травня 2020 р.

ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ ОНЛАЙН ДЛЯ БАТЬКІВ ТА ПІДЛІТКІВ.


Відділ абонемента ФОЮ рекомендує:
ДЖАНЕТ ВОЛЗ - американська письменниця й колумністка, одна з найпопулярніших авторок.
Автобіографічна книжка «СКЛЯНИЙ ЗАМОК» (2005) 100 тижнів займала топ-позиції в списку бестселерів The New York Times. Наступна її книжка — документальний роман про власну матір «НАПІВДИКІ КОНІ» (2009) теж став бестселером.
Роман «СРІБНА ЗІРКА» (2013) — також увійшов до списку New York Times BestsEller.
Історія двох сестер — Бін (12 років) і Ліз (15 років), яких покинула мати в пошуках «власного простору та рівноваги». Аби уникнути опікунських служб, вони вирішують їхати через усю країну від Каліфорнії до Вірджинії до свого дядька, який після смерті дружини живе відлюдником у старому будинку і проводить дні, вивчаючи геологію та історію своєї родини. Події відбуваються в 60-х роках минулого століття.
Ліз і Бін починають нове життя в маленькому містечку, і дізнаються, що дорослий світ сповнений безпорадності та несправедливості, але також великої любові, хоробрості та краси.
У цій книзі на вас чекають побут, звичаї та стиль спілкування маленького американського містечка, сприйняття його мешканцями політичних подій, шкільне життя підлітків та навіть — зазіхання на злочин і несправедливий суд, приручення страусів і одкровення віднайдених родичів про тата, якого вже немає, але залишилася його нагорода — Срібна Зірка. В одній з анотації до видання написано: « замалі для того, що випало на їхню долю. Задорослі для тих рішень, які прийняли», — і з цим варто погодитися.

Взяти книжку можна на абонементі юнацького філіалу ЧОУНБ ім.М.івасюка, вул. Головна, 128. 
Проінформувала Т.Місько

Немає коментарів:

Дописати коментар