пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Огляд літератури -онлайн. присвята Дню Пам яті і Примирення



СЕМПРУН, ХОРХЕ. Писати або жити:роман/Хорхе Семпрун; передм. та з фр. пер Г.Малець. — Київ: Унів. вид-во ПУЛЬСАРИ, 2017.— 376 с. — (Б-ка сучасної прози).
КНИГА-СВІДОК, КНИГА-РОЗДУМ, КНИГА-ЗАМИСЛЕНЯ, КНИГА-ЗАСТЕРЕЖЕННЯ ДЛЯ ВСІХ!

Відомий іспанський і французький письменник, громадський і політичний діяч, колишній В`ЯЗЕНЬ КОНЦТАБОРУ БУХЕНВАЛЬД, перший нефранцузький літератор, що став членом Гонкурівської академії. Автор оповідає про драматичний досвід свого ув'язнення. Книжка насичена роздумами про історію, філософію, політику, письменницьку працю, про людську природу. Йдеться і про складний шлях відновлення особистості після глибокої душевної травми.
«Завдяки Лорен, яка ні про що не знала й не дізналася, я повернувся до життя. Тобто — до забуття: такою була ціна життя. Умисного, послідовного забуття концтабірного досвіду. І так само довелося забути про книгу. Адже не могло бути й мови, щоб писати про щось інше. Було б просто безглуздо, може, навіть ганебно, писати про казна-що, оминаючи цей досвід. Мені слід було обирати — писати або жити, — і я обрав останнє» (Хорхе Семпрун)
.Інформація Т. Місько


Немає коментарів:

Дописати коментар