середу, 27 травня 2020 р.

Онлайн- рекомендація "Для тих , хто любить новинки"


Саллі Руні, «Нормальні люди» 
Саллі Руні – найпомітніше, що сталося з сучасною англомовною літературою за останній час. Вже четвертий рік про авторку пишуть та сперечаються досить регулярно. І, не дивлячись на те, що враження про неї складаються не просто різні, але й суперечливі, зрозуміло одне: романи Руні по різному впливають на читачів.
«Нормальні люди» - роман про молодих людей, які постійно намагаються зрозуміти, що є нормальним в умовах сучасного світу.

Коннел і Маріанна – ірландські міленіали, які живуть в реальності, наближеній до середньоєвропейської стрічки соцмереж таких самих міленіалів.
Інформація про оточуючий світ із нав’язаною необхідністю постійно думати про умовно «важливе» в головних героїв неминуче поєднується із спробами розібратися у власних почуттях до себе та один до одного, в умовах нескінченного інформаційного гомону та фонового образу якоїсь нормальної людини у вакуумі.
Коннел та Маріанна разом зростають, разом ріжуться гострими гранями першого кохання, з цікавістю натуралістів роблять один одному боляче, їдуть вчитися до Дубліна, міняються місцями на соціальних сходах, прикладають кохання, як подорожник, до інших своїх ран. І весь цей час обидва використовують певний еталон нормальності, який ніби прошитий в усьому поколінні, як чіп.
Критики вважають, що Саллі Руні зробила для мови сучасного роману те саме, що в свій час для англійського роману зробила Джейн Остін: відокремила його від романтичних кліше, зробивши акцент на тих структурах, якими він дотичний до сучасності.
Познайомтесь!
Інформація Л.Берідзе.

Немає коментарів:

Дописати коментар