пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Огляд книг одного автора. Д.Гроссман


«КОГДА Я ПИШУ, ВЕСЬ МИР ДЛЯ МЕНЯ СТАНОВИТСЯ МОДЕЛЬЮ», - впевнено заявляє ДАВИД ГРОССМАН (1954), відомий ізраїльський письменник.

Першу книгу опублікував в 1979 році. За свій перший роман «Посмішка козеня» , про життя в Юдеї та Самарії під ізраїльської владою, отримав Літературну премію прем'єр-міністра Ізраїлю. За мотивами роману був знятий фільм. Потім з'явилась дитяча повість «Дуель». У 1986 році видав роман "Любов" про життя євреїв, які пережили Голокост. У 1987 році опублікував серію документальних статей «Жовтий час», що засуджують окупацію Ізраїлем Західного берега річки Йордан, яка стала результатом поразки арабів у Шестиденній війні.В 1990 р.опублікував книгу про свого молодшого сина «Особый язык Ури», який через 16-ть років загинув під час другої ліванської війни.

ДЕТЕКТИВНО-ПРИГОДНИЦЬКИЙ роман Гроссмана «З КИМ БИ ПОБІГАТИ » (2000) отримав Міжнародну Букерівську премію, став бестселером (по всьому світу продано понад один мільйон екземплярів), на його основі також знято фільм. В 2001 році роман отримав престижну премію «Сапир», частину якої письменник пожертвував благодійному центру допомоги підліткам, що опинилася в складній життєвій ситуації.
В романі розповідається про ПІДЛІТКІВ та всі сторони їхнього життя. 16-річний Асаф на канікулах підробляє в мерії Єрусалима. Йому доручають знайти господарів собаки, що загубився. Гасаючи містом герой знаходить хазяйку собаки дівчину Тамар, талановиту співачку, нових друзів, перебігає дорогу мафії і навіть потрапляє до поліції...
Книгу можна взяти почитати після карантину за адресою вул Головна, 12, абонемент юнацької філії ЧОУНБ Ім.М.івасюка.


Немає коментарів:

Дописати коментар