вівторок, 19 травня 2020 р.

Огляд літератури онлайн. Під знаком літери "Т".

 .
Вони такі різні, і в той же час сучасні, актуальні, наші, українські письменники. На книжковій полиці вони розташовані поруч,  їхні герої мабуть потайки ведуть розмову між собою про життя-буття. Давайте ближче познайомимось із книжковими виданнями під авторським знаком літери «Т»  .

1. ТАРНАВСЬКИЙ В. Порцеляновий острів. Повісті, оповідання. - К.:  «Преса України»,  2013. - 416 с.
До книжки нашого краянина Валентина Тарнавського (1951-2008) увійшли повісті «Дисертація», «Нуль» , оповідання  «Дерево життя» та інші. Автор заклав сучасну прозову урбаністичну естетику, з якої виросли покоління 80-90-х років. Майстра психологічної прози В.Тарновського варто сьогодні читати!
2. ТИСОВСЬКА Н. Секрети старої стрільниці: Роман. - К.: «Наш час», 2016. - 256 с.
Наталія Тисовська - письменниця й перекладачка, лауреат конкурсу «Коронація слова»  - 2011 за роман «Три таємниці Великого озера».
Творчу студію  «Гвалт» збурило надзвичайне повідомлення - четверо друзів-студійців отримали грант на зйомку анімаційного фільму  «Характерник», присвяченого кошовому атаману Івану Сірку. Але під час презентації проекту сталося лихо -  раптово і загадково помер історик, який консультував щодо написання сценарію. Чи не може ця смерть бути пов'язана з таємницею, яку свого часу забрав у могилу Іван Сірко? Читайте, сюжет захоплюючий!
3. ТКАЧУК В. Сині чічки: новели/ Передм. Х.Синітович. - Вид-во «Лілея Н.В.», 2013. - 199 с.
Василь Ткачук (1916-1944) - це атмосфера простоти, довірливості й безпосередньої оповіді. В його нарисах відбивається доба села: його ранок, день, вечір і ніч. Автор - син села з Франківщини, про що писав так чисто і чесно, емоційно та правдиво.
4. ТОРОХТУШКО Д. Фотограф: новели. - К.: Вид-во «Алатон» , 2017. - 176 с.
Дзвінка Торохтушко (Любов Борисівна Нижик , 1972 р. н.) - поетеса, письменниця, волонтерка, мама шістьох дітей з Тернопільщини, має в своєму творчому доробку чимало дитячих творів.  Збірка новел «Фотограф» запрошує в дорослий світ, який не має ретуші, де події й людські долі переплетені,але є правда, віра, любов та Бог.
5. ТРОФИМОВИЧ В. Любов на лінії вогню: оповідання. - Х.: Фоліо, 2016. - 153 с.
Васіліса Трофимович — 26-річна письменниця з Дніпра. З весни 2014 року обіймала посаду прес-офіцера добровольчого батальйону «Донбас», а згодом — полку «Дніпро-1». Після завершення військової служби продовжила займатися волонтерством та розпочала суто журналістську і письменницьку діяльність. 
У збірці Васіліси Трофимович, чарівної дівчини зі сталевим характером бійця, сплелися разом реальні події, документальні факти і справжні почуття. Почуття на лінію вогню, які увібрали і високу любов — до жінки, родини, країни, і зраду, і розпач, і тугу за загиблим щастям.
Цікаві книги українських авторів - шанувальникам прози!
Відділ абонемента філії обслуговування юнацтва ЧОНБ ім. М.Івасюка, вул. Головна, 128, чекає на вас після карантину.

Немає коментарів:

Дописати коментар