пʼятницю, 22 травня 2020 р.

Онлайн-рекомендації по програмі літнього читання «Бібліотечне літо – 2020»


Філія обслуговування юнацтва  рекомендує до прочитання фантастичну новелу англійського письменника Герберта Велза «Чарівна крамниця», написану у 1903 році.
Всі ми виростаємо на казках і на протязі всього життя чекаємо на диво. Від нашого сприйняття світу залежить, відбудеться воно чи ні. Герберт Уэллс у цій новелі показав нам, як по-різному діти й дорослі бачать і сприймають світ.

Джип з батьком заходять у крамницю дитячих іграшок. Виявилось, що там продаются чарівні
речі. Незвичайним був і продавець- чарівник. Він знав усе про Джипа, навіть його домашню
адресу. У своєму капелюсі батько знайшов голуба, кілька яєць, мармурову кульку, годинника, купу паперу. Виявилось, що у крамницю можуть зайти тільки чемні діти, не чемним це зробити не вдалося. Продавець для Джипа і його батька продемонстрував різні чарівні товари. Під час одного не вдалого фокусу Джип зник, а потім з’явився за межами крамнички. Крамничка зникла, але Джип тримав в руках чотири пакунки, у трьох пакунках були солдатики, а в четвертому – живе кошеня. Батько нічого чарівного не помітив, для нього то були звичайні солдатики. А Джип говорив чарівне слово і солдатики оживали. Кілька разів батько проходив по Ріджент-стріт, де трапилась пригода, батько намагався шукати крамницю, щоб заплатити за пакунки, але крамниці там вже не було.




Немає коментарів:

Дописати коментар