пʼятницю, 22 травня 2020 р.

Рекомендація онлайн для тих, хто любить фантастику.


ЄШКІЛЄВ ВОЛОДИМИР Львович (нар. 23 травня 1965, Івано-Франківськ) — український прозаїк, поет, есеїст, кінодраматург, сценарист.

1. Єшкілєв В.Л. Богиня і Консультант: роман. Харків: КСД, 2009. – 320 с., іл..
Одного дня підлітки, шукаючи мотузку, виламують замок шухляди і натрапляють на камінець, захований серед археологічного мотлоху. Той день назавжди змінює долі героїв роману, вплітаючи їх у довгу криваву історію, що тягнеться крізь століття. Автор детально описує боротьбу містичних ковенів за незриму владу над континентом та будує оригінальну езотеричну альтернативу офіційній версії світової історії. В ній майбутнє світу визначається не на політичному рівні, а в жорстокій та безкомпромісній війні окультних сил.  У 2010 році роман отримав Міжнародну літературну премію «Портал».
2. Єшкілєв В.Л. Фаренго: Кн. 1. Тінь попередника: роман/передм. С.Грабара. – Харків: Фоліо, 2019. - 428  с. - «Фаренго».
Мине якихось вісім століть і людство розселиться по найближчих зоряних островах. Побудує гігантські космічні лінкори. Знайде братів по розуму і навчиться стрибати крізь діри у просторі — Темні Шляхи. Але усі ці запаморочливі досягнення не зроблять людей ані щасливими, ані стійкішими до вірусів, психічних розладів, енергетичних криз та агресивних диктаторів. Ця невесела констатація присутня за усіма сюжетними поворотами роману, в якому автор розгортає широку картину майбутнього світу, де людство, проходячи крізь нові етапи соціального та технологічного становлення, зустрічає нові виклики та потрапляє до глухих кутів еволюції. За жанром цей роман є класичною космооперою, де соціальна проблематика тісно сплітається з науковою фантастикою та пригодами на численних планетах.
 2. Єшкілєв В.Л. Фаренго: Кн. 2. Гніздо. Харків: Фоліо, 2018. – 410 с. - Перевидання.
В другій частині трилогії описується вторгнення на населені землянами планети агресивних істот — гиргів та пошуки засобів боротьби з ними. Як і в «Тіні попередника», головними героями роману виступають поліцейський Марков, археолог Вольск та спеціаліст з позаземної фауни Гвен Вей. Поступово вони наближаються до розуміння, хто саме стоїть за вторгненням гиргів і де шукати гніздо їхньої велетенської матки.
В творчому доробку українського автора є і кіносценарій художнього фільму "Шлях Богомола" (у співавтрстві з
 Т. Бенюком та С. Ільницькою), за однойменним романом автора - 2018 р., кіносценарій художнього фільму - конспірологічного трилеру "Pattern" (у співавторстві з Т. Бенюком) - 2019 р. Тоді ж, у 2019 р. кіностудія "Ukrainian West Film" зняла фільм за цим сценарієм фільм, який вийде восени 2020 р.
Книги Володимира Єшкілєва є у фонді філії обслуговування юнацтва ЧОУНБ ім.М.Івасюка.
Рекомендація Т.Місько



Немає коментарів:

Дописати коментар