середу, 13 травня 2020 р.

Інфо -пропозиція "ЗНО : пропонуємо допомогу"



Омріяні навчальні заклади широко відкриють двері перед тими , хто натхненно зараз працює  і навчається заради свого майбутнього.  У відділах філії є багато потрібних книг для допомоги всім випускникам 2020 року у підготовці  до здачі  ЗНО та вступу до ВИШів. Пропонуємо книги, якими ви можете невдовзі скористатись:








Новий довідник: Українська мова.Українська література. - К.:ТОВ"Казка", 2018.-864 с.
 Довідник подає інформацію з української мови та літератури в обсязі шкільної програми. Стислий, зрозумілий текст допоможе грунтовно й швидко опанувати матеріал. Видання можна використовувати як  для вивчення окремих тем . так і для повторення вже пройденого.



Українська література. Довідник для абітурієнтів та школярів з тестовими завданнями Власов В.С., Євтушенко Р. - К.: Ранок, 2017.- 544с.

Українська література Довідник для абітурієнтів та школярів описание: Довідник з української літератури є першим в Україні виданням, що охоплює весь матеріал шкільної програми з цього предмета. У книзі подано інформацію про особливості літературно-мистецького життя кожного періоду, біографічні відомості про майстрів слова, ґрунтовний аналіз усіх творів, передбачених шкільною програмою, тлумачення теоретико-літературних понять. Принцип побудови видання – хронологічний (від літератури Київської Русі до сучасного літературного процесу). Окремими розділами представлено фольклор і творчість письменників української діаспори. Довідник стане в пригоді учням, учителям, студентам у процесі підготовки до навчальних занять, іспитів,

Українська мова. Довідник для абітурієнтів та школярів. Дияк О. В., Прудка О. В. -К.: Літера. 2014.
Повний курс підготовки для вступу до вищих навчальних закладів.
У довіднику послідовно і системно подано основні теоретичні питання курсу української мови. Матеріал структуровано за темами й об’єднано в розділи, які завершуються рубіжним тестуванням. Особливу увагу зосереджено на питаннях культури мови, зокрема на вимогах до написання власного висловлення. У довіднику вміщено словники різноманітного спрямування. Зміст довідника відповідає програмі середньої загальноосвітньої школи та програмі зовнішнього незалежного оцінювання.
Видання рекомендовано учням загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій та абітурієнтам, учителям і методистам, а також усім, хто прагне поліпшити рівень знань із сучасної української мови.



Біологія: довідник для абітурієнтів та учнів загальноосвітніх навчальних закладів. 
Бида О.та інші- К.: Літера , 2010.-672 с.Матеріал посібника-довідника викладено згідно з чинною навчальною програмою та програмою з біологогії для 6–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, рекомендованою Міністерством освіти і науки України. Теоретичний навчальний матеріал кожного курсу супроводжується ілюстраціями, містить тестові завдання для самоконтролю, а також приклади розв’язування задач («Біологія людини», «Загальна біологія»).

Гайштут О. Г.
Математика : довідник для абітурієнтів та учнів загальноосвітніх навчальних закладів 
/ О. Г. Гайштут, Р. П. Ушаков, О. А. Шамович. — К. : Літера ЛТД, 2013. — 624 с.
Зміст і розміщення матеріалу довідника дозволяє використовувати його як у
 загальноосвітніх закладах, так і в школах з поглибленим вивченням математики. Він зручний
для підготовки до вступних іспитів до університетів та інститутів, а також для студентів 
педагогічних спеціальностей, які вивчають елементарну математику.
На початку кожної теми розділу розглянуто приклади і методи розв’язування задач, викладено 
додатковий теоретичний матеріал і методичні поради. До кожної теми підібрано задачі для 
вправ, і до деяких із них подано розв’язки.
Дещо ширше, ніж у шкільній програмі, викладено такі питання, як розв’язування рівнянь і 
систем рівнянь, доведення і розв’язування алгебраїчних і трансцендентних нерівностей,
обернені тригонометричні функції, нестандартні тригонометричні рівняння, умовні рівності 
тощо.
Видання адресоване учням, абітурієнтам і всім тим, хто любить математику і бажає у ній 
удосконалюватися, вміти самостійно розв’язувати задачі, які виходять за рамки шкільної програми.

Пропонований до вашої уваги «Великий довідник школяра» містить вичерпні відомості зі шкільних курсів природничих наук. В основу довідника покладено чинні програми Міністерства освіти і науки України. Матеріал для п'ятих—одинадцятих (п'ятих—дванадцятих) класів подано в тій послідовності, у якій він вивчається в сучасних школах. Стислий та доступний стиль викладення, приклади, ілюстрації, додатковий матеріал — усе це робить книгу незамінним помічником як при вивченні чи повторенні певної теми або розділу, так і під час підготовки до випускних та вступних іспитів. Довідник вигідно відрізняється від існуючих аналогів наявністю алфавітного покажчика, що складається з найуживаніших (ключових) слів-термінів із кожного предмета. Книга може стати в пригоді людині будь-якого віку, фаху та рівня знань.


Великий довідник школяра. Гуманітарні та суспільні  науки. 5-11 клас .-Харків, Школа, 2014.- 1072с.Повний курс: українська мова, англійська мова, українська література, зарубіжна література, історія України,всесв всесвітня історія,основи правознавства, економіка.Відповідно до Нових програм МОН України.



 Газета  "Краєзнавство , географія ,туризм"(ШС). №3 ,2020. 
Випуск повністю присвячений підготовці до ЗНО. Надається інформація про нововведення та характеристика завдань. Скористайтесь!



Пропонуємо також список авторів та їхніх творів , які включені у програму Зовнішнього незалежного оцінювання з української літератури 2020-го року. 
Список був створений відповідно до офіційної програми ЗНО-2020 з української мови та літератури: 
 Давня українська література:    Слово про похід Ігорів ,   Повість минулих ;
Усна народна творчість:    Ой летіла стріла (Балада)    Ой Морозе, Морозенку (Історичні пісні)    Чи не той то хміль (Історичні пісні)    Дума про Марусю Богуславку ,Чурай Маруся:    Віють вітри    За світ встали козаченьки .
Письменники: Богдан-Ігор:   Різдво , Багряний Іван:    Тигролови ,Вишня Остап:    Моя автобіографія    Сом, Вороний Микола:    Блакитна Панна ,Голобородько Василь:    Наша мова ,Гончар Олесь:    Модри Камень , Довженко Олександр:    Зачарована Десна , Драч Іван:    Балада про соняшник . Карпенко-Карий Іван:    Мартин Боруля, Кобилянська Ольга:    Valse Mélancolique ,Костенко Ліна:    Страшні слова, коли вони мовчать   , Маруся Чурай ;Котляревський Іван:    Енеїда  ,  Наталка-Полтавка; Коцюбинський Михайло:    Тіні забутих предків  .  Intermezzo ; Куліш Микола:    Мина Мазайло ; Куліш Пантелеймон:    Чорна рада ;] Маланюк Євген:    Уривок з поеми; Малишко Андрій:    Пісня про рушник ;Мирний Панас:    Хіба ревуть воли, як ясла повні - (тільки 1 частину та 4 частину) ; Нечуй-Левицький Іван:    Кайдашева сім'я ; Олесь Олександр:    Чари ночі  ,  О слово рідне! Орле скутий!.. ; Павличко Дмитро:    Два кольори; Підмогильний Валер’ян:    Місто ; Рильський Максим:    У теплі дні збирання винограду... ;Симоненко Василь:    Задивляюсь у твої зіниці ...    Ти знаєш, що ти - людина  ,  Лебеді материнства ;Сковорода Григорій:    De Libertate,    Всякому місту - звичай і права  ,  Бджола та шершень ;Сосюра Володимир:    Любіть Україну; Стус Василь:    Господи, гніву пречистого... ;Стефаник Василь:    Камінний хрест ; Тичина Павло:    Ви знаєте, як липа шелестить...   ,  О панно Інно  ,  Пам'яті тридцяти; Тютюнник Григір:    Три зозулі з поклоном ; Українка Леся:     Contra spem spero!    Лісова пісня  ; Франко Іван:    Захар Беркут   , Мойсей  ,  Чого являєшся мені у сні?.. ;Хвильовий Микола:    Я (Романтика)  , Шевченко Тарас:    Заповіт    Катерина    І мертвим, і живим, і ненародженим   Кавказ  ,  Сон («У всякого своя доля») Яновський Юрій:    Майстер корабля
Джерело: https://ukrclassic.com.ua/zno Бібліотека української літератури © ukrclassic.com.ua


















































.




Немає коментарів:

Дописати коментар